Rajamuodollisuudet Venäjä

RAJAMUODOLLISUUDET VENÄJÄ

Venäjälle mennessä tarvitaan erilaisia dokumentteja matkustustavasta riippuen.

VENÄJÄN MAAHANTULOKORTTI

Venäjän maahantulokortti täytetään aina Venäjälle mennessä, kulkuneuvosta riippumatta.
Venäjän maahantulokortissa on kaksi samansisältöistä puolta, molemmat täytetään samalla tavalla. Venäjän maahantulokortin molemmat osat annetaan Venäjän passintarkastukseen. Toinen puoli jää tulliin ja toisen saa leimattuna takaisin. Leimattua Venäjän maahantulokorttia säilytetään koko Venäjällä oleskelun ajan ja se luovutetaan Suomeen tultaessa Venäjän passintarkastuksessa.
Maahantulokorttiin merkitään matkantarkoitus, joka on sama kuin viisumissa.
Kohtaan ”Name of host company” merkitään kaupungin nimi, joka on matkan kohde (esim. Viipuri tai Pietari).
Maahantulokortti vaaditaan mm. hotelleihin majoittautuessa (ohje sivun alareunassa).

VENÄJÄN REKISTERÖINTIOHJEET

Kaikkien ulkomaalaisten, jotka oleskelevat Venäjällä yli 7 arkivuorokautta tulee rekisteröidä oleskelunsa. Se tapahtuu hotellissa, yksityisen majoittajan kanssa postissa tai kutsuvan organisaation luona. Hotellit rekisteröivät sinut aina. Rekisteröintiä varten tarvitset aina maahantulokortin.

Rekisteröinti on maksullista, usein 5-40 eur.

Jos olet yli 7 vrk:tta Venäjällä yksityismajoituksessa ota yhteyttä Viisumipalvelun palvelupisteisiin.

VENÄJÄN TULLISELVITYSKAAVAKE

Tulliselvityskaavake täytetään omalla autolla Venäjälle mennessä. Kaavake täytetään kahtena kappaleena, molemmat menosuuntaan täytettyinä. Toinen jätetään Venäjän tulliin ja toinen saadaan leimattuna takaisin. Takaisin tullessa leimattu tulliselvityskaavake jätetään Venäjän tulliin, jolloin auto merkitään tuoduksi pois Venäjältä. Tulliselvityskaavakkeita voi kopioida (kaksipuoleisina) ja jos ne ovat valmiiksi konekirjoituksella täytettyinä, jätä päivämäärä ja allekirjoitus takapuolelta tyhjäksi kutakin matkaa varten (kaavake ja täyttöohje sivun alareunassa).

Omalla autolla matkustettaessa tarvitaan lisäksi vihreä kortti, Green Card, auton liikennevakuutuksesta. Sen voi tilata vakuutusyhtiöstä, jossa auton liikennevakuutus on. 

Mikäli autoa vie Venäjälle henkilö, joka ei ole auton omistaja tai haltija, tarvitaan valtakirja. Löytyy tästä: greencard_valtakirja

Lomakkeet joita tarviset ylittäessä Venäjän rajan autolla tai ilman:

Uuden-auton-ilmoitus Venäjän tulllille

Venajan_tulliohje_suomeksi (1)

Maahantulokortin täyttöohje

Tulliselvityslomake täyttöohje

Tulliselvityslomake

www.rajaliikenne.fi